Als u uw bedtextiel volgens de voorschriften wast, blijft het langer mooi.

Was en centrifugeer uw bedtextiel altijd binnenste buiten en kies een wasmiddel dat geen bleekmiddelen bevat, zo beschermt u niet alleen het milieu, maar ook uw textiel. Vul de wasmachine niet geheel en gebruik ruim water. Bij voorkeur wassen op 40 graden en het overtrek hangend laten drogen! Laat uw bedtextiel nooit langdurig in water stilstaan.

Indien u gebruik maakt van een droger, zet deze dan niet te hoog en haal het overtrek er uit als het nog iets vochtig is voordat u gaat strijken. Dit geldt zeker voor producten die van percal katoen zijn gemaakt. Het beste is om deze hangend te laten drogen en niet in een droogtrommel te doen. Het product is er wel tegen bestand maar zal hierdoor wel meer kreuk opleveren . Het allerlekkerste slaapt u door uw dekbedovertrek ouderwets buiten aan de waslijn te laten drogen door de natuurlijke wind.

Garment Dyed producten :

Garment dyed producten zijn op een speciale manier geverfd om zo een authentieke en vintage uitstraling te creëren. Eerst wordt het product vervaardigd en daarna pas geverfd. Hierdoor is elk product uniek en ontstaat er een extra zacht gevoel.

Door deze speciale verftechniek zal op den duur wat vervaging van de kleur op kunnen treden.Dit is inherent aan deze manier van verven en geeft het overtrek daardoor een extra “ vintage look “
Wij adviseren u om garment dyed artikelen ( herkenbaar aan de sticker op de verpakking, en bijgevoegd wasvoorschrift ) zonder bleekmiddel te wassen.

Is het dekbedovertrek strijkvrij ?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt.
Artikelen die van 100 % katoen zijn gemaakt zijn nooit helemaal strijkvrij, alleen als er een polyester toevoeging in zit kan het
100 % strijkvrij zijn. Maar zoals u van ons mag verwachten, hebben wij geen polyester dekbedovertrekken in collectie.
U kunt er zelf makkelijk aan bijdragen zo weinig mogelijk te hoeven strijken.

Zoals hierboven al vermeld is het beter om uw dekbedovertrek, laken of hoeslaken, vochtig uit te hangen, het mooiste is buiten aan de lijn. Een droogtrommel is een handig en vaak gebruikte machine maar er zal altijd sneller kreuk optreden.