Town & Country dekbedovertrekken, slopen, lakens en hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen. Katoen is een natuurproduct wat goed ademt en fijne eigenschappen heeft.

Wij leveren diverse kwaliteiten waaronder ( het meest ) percal katoen, katoensatijn, yarn dyed en garment dyed.
Alle Town & Country producten worden geproduceerd in Portugal. Portugal produceert al van oudsher zeer goede kwaliteiten.
De fabrikanten waar wij mee werken zijn gecertificeerd en hebben door de jaren heen bewezen dat ze perfecte producten leveren. Met uw aankoop van Town & Country beddengoed verzekert u zich dan ook van premium kwaliteit die op duurzame wijze is geproduceerd.

Hieronder een uitleg van de diverse kwaliteiten.

Percal Katoen

Percal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen dat het ademt en vochtabsorberend is. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden (de thread counts) dat gebruikt wordt. Percal heeft een hogere thread count en een fijner garen en voelt daardoor zachter, gladder en prettiger aan. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de
stof. 

Veel klanten van ons geven de voorkeur aan deze kwaliteit, met name in de zomer aangezien percal fris aanvoelt. Daarnaast gaat percal erg lang mee, door de sterke constructie ervan.
De kwaliteit die wij gebruiken beschikt over nagenoeg dezelfde eigenschappen als Egyptisch katoen, maar is een stuk beter geprijsd.
Door de zeer dichte weving van het garen is percal 
iets kreukgevoeliger dan gewoon katoen, maar door het product hangend te laten
drogen ipv de droogtrommel te gebruiken is dat eenvoudig te vermijden. 

Het allerlekkerste slaapt u door uw dekbedovertrek ouderwets buiten aan de waslijn droog te laten waaien door de natuurlijke wind.

Katoensatijn

Vaak is er onduidelijkheid over satijn omdat sommige mensen denken dat het zweet door de te gladde en glanzende uitstraling. Dit komt omdat er (online) veel polyestersatijn wordt aangeboden. Dit is echter niet het materiaal waarvan de Town & Country dekbedovertrekken zijn gemaakt.

Town & Country gebruikt hoofdzakelijk 100% katoen met satijnbinding. Door de speciale weeftechniek wordt het dekbedovertrek zeer zacht, soepel en heel licht glanzend met een perfecte ademende werking.
T.o.v. percal, is satijn iets gevoeliger voor slijtage, maar geeft het een zijdezacht gevoel en een luxe uitstraling.

Yarn dyed

Bij deze methode worden eerst de garens geverfd en dan pas geweven. Een groot voordeel hiervan is de kleurechtheid. Zelfs na talloze
wasbeurten zal uw overtrek nog dezelfde kleur zijn. Ook hier geldt dat onze Yarn dyed artikelen zijn gemaakt  van 100% katoen en zacht aanvoelen.

Garment dyed

De laatste jaren zien we de garment dyed techniek steeds vaker. Voorheen werd deze techniek veelal in de kledingindustrie toegepast, maar tegenwoordig ook steeds vaker in bedtextiel gebruikt.

Garment dyed ( ook wel piece dyed genoemd ) zijn producten die op een speciale manier geverfd worden om zo een authentieke en vintage uitstraling te creëren. Eerst wordt het product vervaardigd en daarna pas geverfd. Hierdoor is elk product uniek.  

Door deze speciale verftechniek zal op den duur wat vervaging van de kleur op kunnen treden. Dit is inherent aan deze manier van verven en geeft het overtrek een stijlvolle extra “vintage look“. Deze “washed cotton“ dekbedovertrekken voelen hierdoor ook lekker zacht aan.

Wij adviseren u om garment dyed artikelen (herkenbaar aan de sticker op de verpakking en bijgevoegd wasvoorschrift) zonder bleekmiddel te wassen.

 

Heeft u vragen over de gebruikte materialen in Town & Country beddengoed, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de fijne materialen waarvan onze dekbedovertrekken worden vervaardigd.