Town & Country dekbedovertrekken, slopen, lakens en hoeslakens zijn gemaakt van 100% katoen. Katoen is een natuurproduct wat goed ademt en fijne eigenschappen heeft.

Wij leveren diverse kwaliteiten waaronder percal katoen, katoensatijn, yarn dyed en garment dyed.

Hieronder een uitleg van de diverse kwaliteiten.

Percal Katoen

Percal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen dat het ademt en vochtabsorberend is. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden (de thread count) dat gebruikt wordt. Katoen percal heeft een hogere thread count en een fijner garen en voelt daardoor zachter, gladder en prettiger aan. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof. Veel klanten van ons geven de voorkeur aan deze kwaliteit, met name in de zomer aangezien percal fris aanvoelt. Daarnaast gaat percal erg lang mee, door de sterke constructie ervan. Door de zeer dichte weving van het garen is percal iets kreukgevoeliger dan gewoon katoen, maar door het product hangend te laten drogen ipv de droogtrommel te gebruiken is dat eenvoudig te vermijden. Het allerlekkerste slaapt u door uw dekbedovertrek ouderwets buiten aan de waslijn droog te laten waaien door de natuurlijke wind.

Katoensatijn

Vaak is er onduidelijkheid over satijn omdat sommige mensen denken dat het zweet door de te gladde en glanzende uitstraling. Dit komt omdat er (online) veel polyestersatijn wordt aangeboden.

Town & Country gebruikt hoofdzakelijk 100% katoen met satijnbinding. Door de speciale weeftechniek wordt het dekbedovertrek zeer zacht, soepel en lichtglanzend met een perfecte ademende werking. T.o.v. percal, is satijn iets gevoeliger voor slijtage, maar geeft het een zijdezacht gevoel en een luxe uitstraling.

Yarn dyed

Bij deze methode worden eerst de garens geverfd en dan pas geweven. Een groot voordeel hiervan is de kleurechtheid. Zelfs na talloze wasbeurten zal uw overtrek nog dezelfde kleur zijn.

Ook hier geldt dat onze Yarn dyed artikelen zijn gemaakt  van 100% katoen en zacht aanvoelen.

Garment dyed

De laatste jaren zien we de garment dyed techniek steeds vaker, voorheen veelal in de kledingindustrie maar tegenwoordig ook steeds vaker in bedtextiel gebruikt.

Garment dyed ( ook wel piece dyed genoemd ) zijn producten die op een speciale manier geverfd worden om zo een authentieke en vintage uitstraling te creëren. Eerst wordt het product vervaardigd en daarna pas geverfd. Hierdoor is elk product uniek.  

Door deze speciale verftechniek zal op den duur wat vervaging van de kleur op kunnen treden.

Dit is inherent aan deze manier van verven en geeft het overtrek doordoor een extra “vintage look“. Deze “washed cotton“ dekbedovertrekken voelen hierdoor ook lekker zacht aan.

Wij adviseren u om garment dyed artikelen (herkenbaar aan de sticker op de verpakking en bijgevoegd wasvoorschrift) zonder bleekmiddel te wassen.