Al enige tijd hadden wij het idee om linnen beddengoed toe te voegen aan ons assortiment. Immers past dit perfect bij de collectie van Town & Country en zijn wij zelf ook nog eens bijzonder enthousiast over linnen als materiaalsoort.

Linnen beddengoed online bestellen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van linnen ?

Buiten de geweldige looks van linnen, heeft deze stof nog meer zeer goede eigenschappen. Daarom zijn bij ons de dekbedsets zowel aan de voor- als achterzijde gemaakt van 100 % puur linnen om zo optimaal te profiteren van deze eigenschappen.

Linnen is anti-bacterieel waardoor huisstofmijt geen kans krijgt en daarom ook zeer geschikt is voor mensen met een allergie.

In het begin kan linnen iets stugger aanvoelen, maar door het enzym gewassen proces voelt het linnen van Town & Country al gelijk comfortabel aan.
Linnen gaat ook nog eens veel langer mee dan gewoon katoen en hoe vaker het gewassen is, hoe fijner en zachter het aanvoelt.

Daarnaast hoeft u het ook niet te strijken (het mag overigens wel) want door de lichte kreuk die linnen van nature heeft, ontstaat er een mooie “natural look“.

Linnen beddengoed 3
hoe-ontstaat-linnen
town-and-country-linnen

Linnen is zowel in de zomer als in de winter, heerlijk om onder te slapen. Men denkt vaak dat linnen een echt zomerproduct is . Gedeeltelijk is dat waar, maar ook in de winter heeft linnen veel voordelen. Het houdt namelijk uw lichaamstemperatuur vast en voelt daarom ook in de winter behaaglijk aan.

De voordelen in de zomer zijn onder andere dat linnen goed vocht opneemt zonder dat het beddengoed klam of zwaarder aanvoelt. Voor zowel warme als koele slapers is linnen zeer geschikt. Al deze voordelen maken dat steeds meer mensen hun voorkeur geven aan linnen. 

Linnen is voor veel artikelen een geweldig product, maar voor beddengoed in het bijzonder.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan uw linnen beddengoed bij Town & Country.

Linnen beddengoed 4
Linnen beddengoed 5
Linnen beddengoed 6
Linnen beddengoed 7
Linnen beddengoed 8

Krimpt linnen?

Linnen kan krimpen wanneer er te heet gewassen of te heet gedroogd wordt.
Linnen is gemaakt van vlasvezels. Tijdens het productie proces worden deze vezels iets opgerekt.
Als de vezels nat of heet worden trekt de vezel weer samen naar de originele grootte waardoor een kleine krimp kan ontstaan. Daarom moet linnen ook niet heter worden gewassen dan 40 graden. Omdat linnen anti-bacterieel is, is 40 graden ook voldoende.
Bij normaal gebruik is 4 % krimp acceptabel.
Maar aangezien ons linnen is voorgewassen, zal de krimp minimaal zijn.

Hoe kun je linnen het beste wassen ?

Linnen hoeft en mag niet warmer gewassen worden dan 40 graden. Hierdoor blijft de vezel ook het langst behouden. Als u het heter wast, gaat dat ten koste van de kwaliteit.
Was uw beddengoed altijd binnenste buiten. Laad uw wasmachine niet te vol en gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel, altijd zonder bleekmiddel.
Het mooiste is om uw beddengoed, hangend in de frisse buitenlucht te laten drogen en dan nog even 10 minuten in de droogtrommel voor een extra zacht resultaat. Laat het verder hangend drogen om zo de mooie lichte kreuk zo natuurlijk tot haar recht te laten komen.
Strijken is niet meer nodig.

Als u dit wasadvies opvolgt, geniet u optimaal van de goede eigenschappen en de prachtige uitstraling van puur linnen.