Je bekijkt nu Percal katoen dekbedovertrek

Een groot deel van de Town & Country dekbedcollectie is gemaakt van percal katoen. 

Een term die je vaak hoort, maar…

Wat is nou eigenlijk percal katoen?

Percal ontstaat door het spinnen van hele fijne garens. Deze fijne garens kunnen alleen van hoog kwalitatief katoen worden gesponnen. Over iedere horizontale draad gaat een verticale draad in deze weeftechniek. Bij Town & Country percal zijn dat 200 draden per vierkante inch.

Door de dichte weving en de lange draad voelt onze kwaliteit nagenoeg hetzelfde aan als het luxe Egyptisch katoen. 

Het is zeer sterk, goed vochtabsorberend en is zeer behaaglijk om onder te slapen. Bovendien is het een duurzaam materiaal waar je lang plezier van hebt.

Veel klanten van ons geven de voorkeur aan deze kwaliteit beddengoed, met name in de zomer aangezien percal fris aanvoelt. Door de zeer dichte weving van het garen is percal iets kreukgevoeliger dan gewoon katoen, maar door het product hangend te laten drogen ipv de droogtrommel te gebruiken is dat eenvoudig te vermijden. Het allerlekkerste slaapt u door uw dekbedovertrek ouderwets buiten aan de waslijn droog te laten waaien door de natuurlijke wind.

Percal katoen dekbedovertrek

De Town & Country dekbedsets Camilla, Clay, Maryville, Austin, Phoenix, Beverly, Christine zijn allemaal van 100% percal katoen.

Daarnaast zijn al onze lakensets en hoeslakens van dezelfde hoge percal kwaliteit.

Wij zijn dol op alle dekbedovertrekken en lakensets van percal katoen en zodra jij deze premium kwaliteit hebt ervaren weet je wat we bedoelen!

Hoe kan ik percal katoen beddengoed wassen?

Percal katoen beddengoed is eenvoudig te wassen in de wasmachine tot zelfs 60 graden. Ook kan het beddengoed in de droger en je kunt het normaal strijken. De dichte weving houdt het lang mooi, ook als je het vaak wast.

Wat is het verschil tussen percal katoen en normaal katoen?

percal katoen beddengoed

Het verschil tussen percal katoen en gewoon katoen is dat eerstgenoemde geweven wordt van meer draden. Bovendien wordt het van dunnere draden geweven. Vanaf 200 draden per inch mag een stof percal katoen genoemd worden. De stof is bijzonder geschikt voor dekbedovertrekken en heeft een luxe uitstraling.

Percal katoen is een heerlijk gladde kwaliteitsstof, met een knisperende afwerking die koel aanvoelt. Percal katoen is licht en ademend, maar ook zeer duurzaam: bij normaal gebruik zouden dekbedovertrekken en lakensets zeven jaar lang een comfortabele nachtrust moeten geven.

Town & Country

Bart van de Weerd is de eigenaar en oprichter van Town & Country.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.